BALUSTRADĂ DIN WPC ŞI CONFECŢIE METALICĂ

Confectionata din Confectie metalică, teavă rectangulara , acoperita cu Rigle din WPC orice culoare.

Lemnul compozit sau lemnul plastifiat, cunoscut sub numele de WPC (Wood Plastic Composite), este un produs compozit în a cărui compoziţie intră făina de lemn (peste 50%) şi deşeuri de mase plastice, amestec stabilizat împotriva radiaţiilor UV, a mucegaiurilor şi insectelor. Prin îmbinarea profilelor din lemn compozit se obţin duşumele exterioare, pontoane, plaje piscină, piste de joacă, alei, panouri de gard, foişoare, chioșcuri, pergole, bănci, mese, mobilier urban într-o gamă de culori şi texturi practic nelimitată.

Balustrada ofertă protectie şi rezistenta pe toată durata anului. WPC nu necesită costuri de întreţinere, el având o durată de viaţa de 25 de ani, proprietătile acestuia rămânâd intacte pe toata această perioada ( culoare, formă, rezistentă ).

CE OBIECTE SE POT CONFECŢIONA DIN WPC ?

Prin procedeul de extrudere se obţin în mod special profile rectangulare pentru duşumele exterioare (70% din producţia mondială anuală se folosesc pentru duşumele exterioare gen terase, pentru grădini, pontoane, plaje piscină, piste de joacă în parcuri şi stadioane). O mare calitate a profilelor de WPC este că acestea nu-şi modifică semnificativ dimensiunile prin expunere la lumină şi căldură, coeficientul de dilatare fiind apropiat de cel al aluminiului.
O utilizare deosebit de spectaculoasă o reprezintă balustradele şi podeţele unde rezistenţa la umiditate şi intemperii a WPC îl face net superior în comparaţie cu metalul, lemnul sau plasticul. Se pot obţine de asemenea profile pentru stâlpi şi uluci de gard, ţigle, lambriuri exterioare, paleţi deosebit de rezistenţi, sisteme pentru uşi şi ferestre.
Datorită rezistenţei excepţionale la condiţiile atmosferice, produsele din WPC sunt soluţia ideală pentru mobilierul urban și de gradină (banci, mese, coșuri de gunoi, jardiniere impermeabile de mari dimensiuni, ghivece pentru plante ornamentale), garduri şi împrejmuiri, podeţe şi pontoane pentru bărci, pergole, foişoare hexagonale, pavilioane.

DE CE ESTE LEMNUL COMPOZIT ALEGEREA IDEALĂ PENTRU AMENAJĂRILE EXTERIOARE UŞOARE ?

Obiectele confecţionate din WPC rezistă excepţional la umiditate, radiaţii ultraviolete, mucegaiuri, insecte, temperaturi joase sau ridicate. La cerere, profilele de WPC pot fi ignifugate crescând rezistenţa la flacără de câteva ori faţă de lemnul impregnat. Acestea nu trebuie protejate prin vopsire sau lăcuire şi au o garanţie la acţiunea intemperiilor de minim 15 ani.
Cu toate acestea, dacă se doreşte, WPC poate fi tratat special pentru a putea fi lăcuit sau vopsit în funcţie de dorinţa utilizatorului. Prin procedeele de tratare finală, profilele de WPC pot fi embosate cu diferite tipuri de furniruri sau şlefuite pentru a se apropia cât mai mult de aspectul lemnului natur. Spre deosebire de produsele laminate (acoperite cu un strat superficial, tip parchet laminat), la care uzura prin frecare impune înlocuirea acestora, profilele de wpc sunt colorate în masă şi astfel acest neajuns este eliminat.
Uneltele folosite pentru prelucrarea profilelor WPC sunt aceleaşi cu cele folosite în tâmplărie. Profilele de wpc pot fi uşor găurite sau frezate, debitate cu un simplu fierăstrău circular şi fixate cu holzşuruburi.
La folosirea WPC-ului , vei avea urmatoarele beneficii:

1. rezistență crescută la umiditate;
2. rezistență crescută la radiaţii ultraviolete;
3. rezistență crescută la mucegaiuri, insecte;
4. rezistenta crescuta la variatii mari de temperatura (iarna vs vara);
5. usurinta in montaj;
6. costuri aproape zero de intretinere;
7. nu necesita vopsire sau lacuire;
8. un produs ecologic, obtinut din deseuri de lemn si deseuri de HDPE;
9. aspect asemanator cu lemnul avand durabilitate mai mare.